“Жертвуймо Марії свій розум, щоб думав про любов, на яку заслуговує; свій язик, щоб Її прославляв; своє серце, щоб Її любило”

Читай також

  • Принаймні жінок, медиків, священнослужителів: Глава УГКЦ закликав до обміну полонених «всіх на всіх» напередодні Пасхи
  • «ЕКОцид, як і ракети, нас щоденно вбивають!»
  • Відбулися IV дні формування для молоді
        • “Жертвуймо Марії свій розум, щоб думав про любов, на яку заслуговує; свій язик, щоб Її прославляв; своє серце, щоб Її любило”

          Свята дівчинка Марія, маючи заледве 3 роки, як каже передання, просила своїх святих батьків, щоб віддали її до храму на служіння Господеві, згідно обітниці яку була склала Богові.

          Марія залишає Назарет і в супроводі своїх батьків іде до Єрусалиму. Життя Марії у храмі полягало на постійній молитві. Господь Бог власне там, у святині, готував Приснодіву до отримання привілею богоматеринства. Будучи у святині, Пресвята Діва молилася, бачачи людський рід після упадку Адама у жалюгідному стані, просила про зіслання Месії. Марія ніколи навіть близько не могла собі подумати, що це власне Вона стане тою обраною Жінкою, яка народить Спасителя, – такою була Її покора…

          Сьогодні молимося і просимо щоб Найсвятіша Діва на свій взір пожертвувала нас Богові, так, як це Вона зробила у пам’ятний день Її введення до храму. Найкраще ми можемо подобатися Богові, коли будемо відданими дітьми Марії: пожертвуймо Їй себе і все, що маємо.

          Марія з ранніх літ віддалася Господеві, натомість ми дуже багато змарнували часу на служіння світові і своїм забаганкам у цілковитому забутті про Бога і Марію. Біда тому часові, у якому не любили, але краще пізно розпочати ніж ніколи. Розпочнімо вже сьогодні служити Марії, разом з Нею відрікаймося усього, що нам перешкоджає і віддаймо своє серце Господу Богу.

          Св. Альфонс заохочує: “Жертвуймо Марії свій розум, щоб думав про любов, на яку заслуговує; свій язик, щоб Її прославляв; своє серце, щоб Її любило”.

          Нехай Марія прийме цю жертву від нас нужденних грішників через ту радість якої зазнала, коли в святині віддалася Господу Богу. І навіть якщо ми пізніше віддаємось Марії, не втрачаймо відваги, але через подвоєння своєї любові до Богоматері стараймося наздогнати втрачений час.

          Отець Назарій ЛАНЬКО

          Читай також

        • Принаймні жінок, медиків, священнослужителів: Глава УГКЦ закликав до обміну полонених «всіх на всіх» напередодні Пасхи
        • «ЕКОцид, як і ракети, нас щоденно вбивають!»
        • Відбулися IV дні формування для молоді
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.